Vi har 32 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Du ser artikkel #154


PC'er blir etter en stunds bruk tregere enn da de var nye. Dette skyldes mange faktorer som vi her hjelper deg med å håndtere. Det er særlig Internett som er den store faren om du ikke beskytter deg.

 

Oppdatering

Det er svært viktig å oppdatere maskinen din med sikkerhetsoppdateringer til Windows. Disse installerer du automatisk fra update.microsoft.com. Jeg anbefaler deg å velge automatisk oppdatering. Sikkerhetsoppdateringer og servicepakker hentes da ned automatisk.

Uten oppdatert maskin er du svært utsatt for virus og hackere.

 

Vedlikehold

Videre er det viktig å kjøre diskverktøy.
Klikk 'Min datamaskin' og høyreklikk på harddisken. Velg 'Egenskaper'. Klikk på 'Diskopprydding' og velg alle elementer.

Diskopprydding sletter midlertidige filer som ikke lengre er i bruk og rydder på harddisken.

Deretter kjører du 'Verktøy/Defragmenter' fra menyen (Egenskaper, samme som diskopprydding). Velg harddisk og klikk 'Defragmenter'. Om disken ikke trenger dette får du beskjed.

Defragmentering stabler filene på harddisken i riktig rekkefølge slik at harddisken blir raskere.

Ønsker du å trimme maskinen ytterligere laster du ned EasyCleaner, et lite program som rydder opp i systemregisteret, sletter unødvendige filer bedre enn 'Diskopprydding' og fildubletter. Den gir og grafisk oversikt over plassbruken på harddisken.

Systemregisteret er hjertet i Windows hvor all informasjon er lagret. Ved å rydde i dette slettes oppføringer til programmer og filer som er slettet slik at maskinen blir raskere.

 

Virus

Du må ha et virusprogram om du skal bruke maskinen på Internett. Kjøp Norton Antivirus eller last ned gratisprogram fra nettet. Det er viktig å laste ned oppdateringer jevnlig. Dette går autmatisk i de fleste antivirusprogram.

Antivirusprogrammer sjekker e-posten din for virus og beskytter deg mot virus fra websider og filer på datamaskinen.

 

Spyware

Vår nye plage er spionprogrammer som installerer seg og formerer seg på datamaskinen. Anbefalingen er derfor å installere et antispam verktøy. Det enkleste er å bruke AD-Aware Personal som gjør hele jobben automatisk.
Er du en erfaren PC-bruker så anbefaler jeg Perfect Process som i tillegg til å skanne diskene også beskytter deg med et skjold som gir beskjed om søppelprogrammer som starter opp. I får du detaljert info om alle prosessene som kjører.

Spionprogrammer bruker opp resursene på PC'en din og utfører oppgaver som å logge din Internettbruk og passord/kredittkort osv. De kan installere andre spionprogrammer og sprette opp nettsider og programmer. En sann plage!

 

Sikkerhetskopiering

Sist men ikke minst er backup viktig. Uhellet kan skje den beste; det kan være harddisken som tar kvelden eller virus som knekker datamaskinen din. Windows har innebygget sikkerhetskopiering og den holder for de fleste. Det kan og være nok å brenne dokumenter, bilder og programdata ut på en Cd/DVD.
Beste alternativ er å kjøpe Noron Ghost. Den tar et speilbilde av harddisken din som du kan lagre på CD.

Relaterte artikler:Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p MySpace

Nettbåt

Besøk vår webshop med over 5000 båtutstyr artikler.

nettbutikki

Suveren nettbutikk løsning

Ny webside?

Verdens mest populære webløsning til hyggelig pris med skreddersydd design.

boidanmark
Kjøpe hus i Danmark?


Ansvarlig redaktør: Jan Olav Bolmann. Webløsning driftes og eies av Web Norge basert på Joomla.
Innhold og bilder ©2012 Jan Olav Bollmann, Bildebase.no og Web Norge.