Vi har 62 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Du ser artikkel #125


Forhistorie

Jeg fikk inn en Pc som hadde store problemer med virus og spyware. Maskinen var treg til tross for at den hadde Celerun 2,6 GHz prosessor og 512 Mb minne. Nettsider spratt opp i hytt og vær og ikoner installerte seg på skrivebordet. Ved søk med Adaware slo maskinen seg av etter 60 sekunder.

Programmer vi brukte

brukte bare gratisprogrammer til å rydde opp. Dette er ikke en jobb for nybegynneren, men du kan kanskje dra erfaring ut i fra fremgangsmåten vi brukte. Følgende programmer ordnet opp:
- AVG Antivirus
- Perfect Process
- Ad-Aware personal

Fremgangsmåte

Jeg skannet maskinen med AVG Antivirus, fire virus ble funnet og slettet. Maskinen slo seg av ved søk etter spyware med Ad-Aware, så vi innstallerte Perfect Process for å se hva som forårsaket dette. Ved skanning fant programmet en systemservice som ikke kunne slettes (farlig...), men den fortalte oss at den hette Dom2. Inn i 'Kontrollpanel / Administrative verktøy / Tjenester. Der fant vi Dom2 og stoppet denne. På egenskaper stod det; 'ved feil slå av datamaskinen' og vi rettet til 'ikke gjør noe'. Så kjørte vi Ad-Aware som forøvrig fant over 800 spionprogrammer, en del av dem kritiske. Nå skal det sies at mange av spionprogrammene var 'cookies' og disse er ikke så farlige.

Resultat

Maskinen ble som ny; lynrask og uten irriterende vinduer som spratt opp. Perfect Process får lov å starte opp automatisk heretter da innebygget 'shield' skanner minne og oppstart kontinuerlig for spionware.

Konklusjon

Det er ikke nok med bare antivirus program i dag, da spyware er et like stort problem. Nøkkelen til probeleme ligger i prosesser som kjører på maskinen. Du kan ofte finne mye ut med 'Oppgavebehandling' (CTRL + DELETE) og vise 'prosesser.


Relaterte artikler:Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p MySpace

Nettbåt

Besøk vår webshop med over 5000 båtutstyr artikler.

nettbutikki

Suveren nettbutikk løsning

Ny webside?

Verdens mest populære webløsning til hyggelig pris med skreddersydd design.

boidanmark
Kjøpe hus i Danmark?


Ansvarlig redaktør: Jan Olav Bolmann. Webløsning driftes og eies av Web Norge basert på Joomla.
Innhold og bilder ©2012 Jan Olav Bollmann, Bildebase.no og Web Norge.